איתור ליקויי בניה

חוק המכר מתייחס בעיקר לנושא ליקויי בניה ואחריותם של קבלנים. על פי חוק המכר ליקויי בניה מוגדרים כאי התאמה בין כל מה שקיים בדירה בפועל לבין התקנות והתקנים. על פי רוב הליקויים נגרמים באחד משלבי הבניה השונים כאשר החוק שם את הקבלן כאחראי לתיקונם.

במקום הראשון: ליקויים בתכנון

ישנם סוגים שונים של ליקויים בהם ניתן להיתקל, כאשר אפשר לחלק את אותם הסוגים לשלוש קטגוריות עיקריות: ליקויים בתכנון, ליקויים בביצוע וליקויים בשימוש במוצרים וחומרים.

כ- 50% מכלל הליקויים נובעים מתכנון לקוי. תכנון לקוי יכול להיגרם מסיבות רבות כמו למשל חוסר ניסיון, חוסר ידע או חוסר היכרות והבנה של התקנות והחוקים הנוגעים לתחום. ליקויים בתכנון משפיעים על הפונקציונליות של הדירה ויכולים אפילו לגרום לסכנה בטיחותית, לירידה בערך הדירה, לבלאי ולפגיעה באיכות החיים של הדיירים. דוגמאות לליקויים הנובעים מתכנון בעייתי הן: ממ"ד שגודלו קטן מהתקן, חלון שפונה לקיר, כלים סניטריים הממוקמים בצפיפות ועוד.

שירות איתור ליקויי בניה

פירוט איתור ליקויי בניה

החל מ: 1,480 ₪
ללקוחות פרטיים, קבלנים, נותני שירות ומשקיעים

סדק עובר כליקויי בניה משמעותי

במקום השני: ליקויים בביצוע

40% מהליקויים נובעים מביצוע לקוי. בל נשכח שתהליכי בניה משלבים המון בעלי מקצוע שצריכים להיות מתואמים האחד עם השני כמו למשל חשמלאים, רצפים, צבעים, אינסטלטורים ועוד. מספיק שבעל מקצוע אחד עשה טעות או שלא היה פיקוח מקצועי על העבודה מטעם מנהלי הפרויקט והנה יש לכם ליקויים. דוגמאות לליקויים הנובעים מביצוע לא מיטבי הן: מקרים של רטיבות, סדקים בטיח, ריצוף פגום ועוד.

במקום השלישי

10% מהליקויים נובעים משימוש בחומרי גלם ומוצרים שאיכותם ירודה. האיכות הירודה היא דרכו של הקבלן להוזיל עלויות ולעגל פינות. בדרך זו רמת השחיקה של המוצרים רק עולה תוך שמידת איכותם נפגעת. דוגמאות למקרים של לקויות כתוצאה משימוש בחומרי הן: זגוגיות לא בטיחותיות (כבר קרה שהתנפצו זכוכיות בבניין ברמת גן), ריצוף לא איכותי, דלתות לא תקניות, חלונות שלא עומדים בתקנים ועוד.

במקום הרביעי אי עמידה בתקן

תקנים לא סתם קיימים ונדרש לעמוד בהם על פי החוק. חלק מחקיקה זו היא החקיקה ותקנות של משרד השיכון, בנוסף, מכון התקנים בוחן ביתר את החומרים לשימוש בענף הבניה. הרבה מהחומרים הזולים והלא מספקים לא עוברים את מכון התקנים ולכן המכון משמש כשומר הראש המרכזי של הענף כולו. באופן חד משמעי – בניה לא לפי התקן תביא בהכרח לליקויים, לא רק זאת, אי עמידה בתקן נחשבת בעצמה לליקוי בניה ולכן גם אם אין נזק נראה לעין גם לא אסתטי הדבר עדיין נחשב לליקוי חדש משמעי.

על מי מוטלת האחריות

על פי חוק המכר לקבלן ישנה אחריות על תיקון ליקויים בדירה. על פי החוק על הקבלן לתקן את כל ליקויי הבניה הקיימים בדירה. בנוסף החוק מעגן תקופות בהן תיושם אחריות הקבלן על האלמנטים השונים בדירה ולכל ליקוי יש את זמן האחריות שלו. לכן כדי שלא לפספס את תקופת האחריות חשוב שלא להתמהמה ולהודיע לקבלן על כל ליקוי בניה ויפה שעה אחת קודם. בדרך זו אפשר יהיה למנוע את התדרדרות המצב, להימנע מעוגמת נפש, להתמודד מול הקבלן בזמן אמת ולוודא שכל הליקויים תוקנו כהלכה.

אנו בהומטר מספקים קשת רחבה של שירותים בתחומי בדק בית, ביקורת מבנים
ואיתור ליקויי בניה. זאת בעזרתם של הכלים המתקדמים ביותר שקיימים בתחום
ועובדים מיומנים ובעלי כל ההכשרה הנחוצה. צרו עמו קשר ואנו נשמח לעזור לכם
להגיע להחלטות מושכלות שנסמכות על כל הפרטים החשובים.